Zeytinyağı alırken öncelikle ambalajına dikkat etmeliyiz. Ambalajın zeytinyağını ışık, hava ve nemden koruyacak şekilde ve zeytinyağı ile reaksiyon yapmayacak malzemeden tasarlanmış olması önemlidir. Buna göre, pet şişe ve şeffaf cam şişe zeytinyağı için uygun ambalaj malzemesi değildir. Koyu renkli cam şişe ve laklı kalaylı teneke kutu en uygun ambalaj malzemeleridir. Ambalaj kapağı sızdırmasız olmalı ve açılıp kapandığında da sızdırmazlık sağlanabilmelidir. Zeytinyağının rengi bir kalite ölçütü değildir ve zeytinyağına çözünebilir bazı bileşikler katılarak kolaylıkla renk değişimi sağlanabileceği unutulmamalıdır. Ambalaj üzerinde zeytinyağının “Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Prina Yağı Tebliğine, (Bknz. Ek 5)” göre adlandırılmış olması, asit oranı, net ağırlık ve son tüketim tarihi gibi bilgilerin bulunması gerekir. Zeytinyağı, içindeki partiküller zaman içinde oksidasyona uğrayıp yağın bozulmasına sebep olduğundan, mutlaka filtre edilerek ambalajlanmalıdır