Sofralık zeytin nasıl saklanmalı ve servis edilmelidir ?
Sofralık zeytin nasıl saklanmalı ve servis edilmelidir ?

Sofralık zeytin nasıl saklanmalı ve servis edilmelidir ?

 

Ambalajı açılan zeytinin muhafazası zordur, özen ister. Bu nedenle küçük ambalajlar tercih edilmelidir. Zeytin güneş görmeyen, serin ortamda muhafaza edilmelidir. Yeşil zeytin açılan kavanozdan tercihen tahta kaşıkla alınmalı kavanozda kalan zeytinin hava ile uzun süre temas halinde olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde yüzeyde küflenme olabilir. Yeşil zeytin genellikle orijinal salamurasının tadıyla tercih edilir, ancak istendiğinde farklı sos hazırlanarak da servis edilebilir.

Siyah zeytin yapım tekniği gereği ve dayanıklılığın sağlanabilmesi için tuzludur ve bu durum bazıları tarafından tadı nedeniyle ve bazıları tarafından da sağlık nedeniyle  tercih edilmeyebilir.  Sıcak suda yıkanarak zeytinin tuzu azaltılabilir. Bunun yeterli olmadığı durumda, zeytinin konduğu suya kabuğu soyulmuş patates doğramak da iyi sonuç verir. Bir diğer yöntem de zeytini sirkeli suya koyup bir gün bekletmektir. Bu en etkin tuz alma usulünde, daha sonra çok iyi yıkansa bile, zeytinde bir miktar sirke kokusu kalır. Tuzu alınsın veya alınmasın, bir öğünde tüketilecek kadar siyah zeytini yıkayıp, suyu süzüldükten sonra kapalı bir kapta bir miktar zeytinyağı, kekik, kırmızı biber ve tercih edilecek diğer baharatlar koyup üstüne limon sıkarak iyice karıştırıp (çalkalayıp) servis edilmesi uygun olur. Zeytini aldığınız küçük ambalajlar karıştırma kabı olarak  kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir